Organisatie

OCV Trucks is een stichting geregistreerd bij de KvK in Barneveld onder nummer 65847679. De OCV ritten worden georganiseerd door Gert Kattenberg uit Nunspeet en Wim van den Brink uit Stroe.

Informatie

De Oldtimer Contact Groep (OCV) is van start gegaan in 2009, om klassieke truckbezitters een meerwaarde te bieden om met hun truck(s) een toeristische route te rijden. De OCV is niet gebonden aan merk en type truck, dus alles is welkom als het maar oud of uniek is. Deelname uitsluitend met voertuigen welke aan alle verkeerswetten voldoen met geldige bewijzen voor auto en chauffeur. De organisatie kan dan ook geen enkele verantwoording op zich nemen en is deelname altijd voor eigen rekening.

Van bezitters en chauffeurs met hun gekoesterd erfgoed, welke vaak na jarenlange restauratie,  hoorden we regelmatig dat er een wens was om wat vaker met hun auto(s) de weg op te gaan. Om zomaar een rondje te rijden voldoet vaak niet aan hun wens, vandaar dat twee initiatiefnemers  de handen in elkaar geslagen hebben om enkele keren per jaar een route te rijden. De 2 initiatiefnemers zijn in 2008 met de voorbereidingen begonnen, waarbij besloten is om  3 keer per jaar een route uit te zetten op de Veluwe. Dit initiatief werd genomen door Gert Kattenberg uit Nunspeet en Wim van den Brink uit Stroe.  Beiden bezitters van enkele klassiekers. De route’s kenmerken zich in 3 van de 4 seizoenen, waarbij het winterseizoen overgeslagen wordt.  We rijden altijd volgens een vast schema, altijd op de laatste zaterdag van het seizoen,  laatste zaterdag van maart, juni en september. Zo hebben we de lenterit over de Noord Veluwe, de Zomerrit over de Midden Veluwe en de Herfstrit over de Zuid Veluwe. Uitstapjes worden niet geschuwd, zo doen we dan ook de Flevopolder aan, de Achterhoek, passeren we soms de Utrechtse grens en komen we in de Betuwe met een klein uitstapje over de Brabantse grens. Deze ritten worden uitgezet door Gert Kattenberg en Wim van den Brink.

Een vierde rit per jaar hebben we op verzoek van enkele deelnemers sinds 2011 in ons programma, de z.g. verrassingsrit, welke wat verder van huis gereden wordt.  Deze ritten worden uitgezet door mensen die dit graag eens willen verzorgen,  welke evt. wel ondersteuning krijgen van de initiatiefnemers. Deze route zal wisselend in het jaar gereden worden, afhankelijk van diverse omstandigheden. Als bezitter van enkele klassieke DAF’s, heeft Wim van den Brink al vele jaren enige ervaring opgedaan, zowel met tractoren, auto’s en trucks. Als medeoprichter van de 16 km club zijn er verschillende evenementen en ritten door hem of met medewerking van hem georganiseerd.  Daarnaast is hij vele jaren de DAF Oldtimer Truck Club van dienst geweest als redactie van deze club, maar ook als organisator van diverse evenementen in geheel Nederland. Tijdens al deze bijeenkomsten begrepen we steeds meer de wens van oldtimer truckliefhebbers, om wat meer ongedwongen te rijden en bij te praten tijdens de start, pauze’s en finish. Ook Gert Kattenberg kwam met deze wens, waardoor wij samen het initiatief namen om de Veluweritten te gaan organiseren.  Een schot in de roos is gebleken, gezien de grote opkomst, zowel regionale bezitters, maar ook van ver. Sommigen rijden wel 200 km heen en terug om met ons de route te gaan rijden. Zo is inmiddels gebleken, wij doen het niet voor niets.
De OCV is geen club waar je lid van kunt worden en heeft ook geen contributie of lidmaatschap, maar deelnemers betalen een vast bedrag tijdens de start. Met dit inschrijfgeld ( chauffeur 20 euro, bijrijder(s) 10 euro) wordt een unieke 1- malige herinnering ingekocht  en krijgt iedere deelnemer met bijrijders enkele consumpties onderweg.  Vaak op een mooie locatie waar volop foto’s gemaakt kunnen worden. Vele foto’s hiervan kunt u op deze site vinden. Inzendingen van foto’s zijn altijd welkom, immers hier kijkt iedereen naar uit. In een aparte rubriek zijn ook foto’s welkom van oldtimers en klassiekers met gegevens en de eigenaar hiervan. Zonder deze gegevens worden de  foto’s niet geplaatst. In het gastenboek schrijft u de bevindingen van onze ritten, maar ook toeschouwers en liefhebbers kunnen hun woordje hierin kwijt.

Uiteraard zijn wij open voor kritiek, daar leren we van.

Mailadres: ocvtrucks@gmail.com

Het doel

Het doel van de OCV is om truckbezitters en liefhebbers enkele zaterdagen per jaar een leuke route te bieden over een gedeelte van de Veluwe. Tijdens start, tussenstops en finish gunnen we ons de tijd om gezellig bij te praten.

Deelname

Deelnemers zijn welkom bij onze ritten, als het maar met een klassieke of een unieke truck is. Aanmelden is altijd gewenst, ook het aantal bijrijders i.v.m. eten en drinken onderweg en de vooraf ingekochte gelimiteerde plaquette met ingegraveerde routeomschrijving.